Бойовики другу добу (дані на 14.04) не припиняють мінометних обстрілів Авдіївки, повідомляє прес-центр АТО. Стріляють із селищ Яковлівка й Мінеральне, підконтрольних проросійським терористам. Місцеві мешканці налякані й не чинять «гібридам» жодного опору. «А ті, своєю чергою, навпаки, ще більше пригнічують і лякають місцевих мешканців, розповідаючи про можливий вогонь з боку Збройних Сил України», — йдеться в повідомленні.

У штабі АТО наголосили, що українські військовослужбовці не порушують Мінських домовленостей і за жодних умовах не використовують зброю проти власного народу.
За даними групи «Інформаційний спротив», супротивник продовжує посилювати свої позиції на окупованій території Донбасу.

Присутність танків терористів зафіксовано відразу на декількох ділянках. Зокрема, у районі Яковлівки, Крутої Балки, Путилівки (Донецьк), у Петровському районі (Донецьк), околицях Докучаєвська, Стили, у районі Безіменне — Заїченко (відразу кілька позицій), північної частини Горлівки.

«У 1-му АК «ДНР» посиленими темпами триває доукомплектування батальйонів 5-ї та 7-ї ОМСБР особовим складом (найманцями, які прибувають із РФ) і бойовою технікою (яку також перекидають з Росії). Також командуванням 1-го АК ухвалено рішення звести всі танки, які раніше діяли в складі окремих груп і піхотних формувань терористів, в окремі танкові батальйони мотострілкових бригад, розглядається питання про формування окремої танкової бригади (чи переформування в таку однієї з наявних мотострілкових бригад)», — пише у Фейсбуці координатор «ІС», народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, до Кіровського (Донецька область) через Шахтарськ з РФ перекидають великі формування (майже тисяча) російських найманців.

Неспокійно й у Луганській області. «Бойовики активізувалися фактично в усіх напрямках уздовж лінії розмежування в Луганській області. Створюється враження, що вони своїми діями намагаються знайти слабкі місця в обороні українських військових», — повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.