На найбільшому курорті запорізького Приазов’я — в Кирилівці — відбулися обшуки у селищного голови та керівників комунальних підприємств. Кажуть, що шукали документи з водокористування. Додамо, що головна кирилівська проблема — це саме вода та каналізація. Вода привозна. Питання це відпрацьоване, єдине, що діє графік подачі холодної води на кожній базі. Каналізаційні стоки теж вивізні. Протягом останніх 20 років обласна влада кілька разів бралася розв’язувати проблему будівництва нового водогону від села Шелюги до Кирилівки, втім, далі розроблення проекту справа не пішла.


Адвокат Павло Буділка написав у соцмеражах, що «обшук було проведено на підставі постанови слідчого судді Чернігівського районного суду Запорізької області силами слідства і за фізпідтримки Бердянського міськвідділу поліції. Було вилучено ноутбук і телефони». Тут варто зауважити, що Чернігівка з Бердянськом від Кирилівки на відстані 180 кілометрів.


Своєю чергою, на сайті селищної ради з’явилося повідомлення, в якому, зокрема, йдеться: «Кирилівська селищна рада оголошує терміновий позачерговий схід громадян з питання можливого зриву курортного сезону. Невідомі «рейдери» намагаються захопити владу в Кирилівці, позбавити селище водопостачання і заблокувати роботу комунальних служб. Обшуки, проведені в селищній раді, вдома у селищного голови і керівників комунальних підприємств, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Кирилівці. Бажання обласних і київських ділків установити контроль над нашим селищем і збирати з нього данину переходить за всі розумні межі...»


В обласній прокуратурі ситуацію поки що не коментують.

Запоріжжя.