У райцентрі Кобеляки врочисто відкрили перший на Полтавщині пам’ятник землякам, які загинули в боях із терористами та загарбниками на сході країни. Гранітний обеліск у формі козацького хреста з викарбуваними на ньому прізвищами восьми мешканців району, котрі не повернулися додому з зони АТО, постав на Алеї Героїв. Раніше подібні обеліски в регіоні з’являлися тільки на місцях поховання звитяжців.

Пам’ятник у Кобеляках спорудили за кошти міського бюджету та доброчинців. У врочистостях з нагоди його відкриття взяли участь родичі полеглих бійців, їхні побратими, керівники області, району та міста, представники громадськості. Серед присутніх був і командир сформованої з добровольців штурмової роти «Карпатська Січ» Олег Куцин. Він приїхав на малу батьківщину свого бойового побратима Олександра Чирцова, котрий загинув у нього на очах...
За незалежність нашої держави віддали життя і його земляки Юрій Сітяєв, Валерій Мельник, Володимир Вільковський, Дмитро Кіт, Віктор Бабенко, Віталій Салогуб і Григорій Кошлатий. Їхню пам’ять ушанували хвилиною мовчання, діти випустили у небо білих голубів. Після освячення пам’ятника з написом «Герої не вмирають» до його підніжжя лягли живі квіти.

Полтавська область.