Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 13 квітня.


«Бенфіка» (Португалія, Лісабон) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 2:2. Голи: Гіменес, 27, Відаль, 38, Мюллер, 52, Таліска, 76. Перший матч — 0:1.


«Бенфіка»: Едерсон, Андре Алмейда, Лінделеф, Жардел, Елізеу (Йович, 88), Фейса, Саншеш, Сальвіо (Таліска, 68), Піцці (Гуедеш, 58), Карсела-Гонсалес, Гіменес. Тренер — Руй Віторія.


«Баварія»: Нойєр, Лам, Кімміг, Гаві Мартінес, Алаба, Відаль, Габі Алонсо (Бернат, 90), Алькантара, Коста, Мюллер (Левандовський, 84), Рібері (Гьотце, 90+4). Тренер — Госеп Гвардіола.


Рефері — Бйорн Кейперс (Нідерланди).


Лісабон. «Ештадіу да Луш». 63 235 глядачів. 15 градусів.


Протягом більшої частини зустрічі мюнхенці мали значну ігрову перевагу й змушували суперника подовгу «сидіти в окопах». Підопічні Госепа Гвардіоли, звичайно, діяли не безпомилково, враховуючи два пропущені м’ячі. Але, в цілому, не було майже жодних сумнівів у тому, що німецький клуб досягне потрібного результату.


Хоча у першому таймі, коли Гіменес вивів господарів уперед і зрівняв рахунок за сумою двох зустрічей, у прихильників «орлів» зажевріла надія. І лісабонцям було важливо зберегти такий розклад сил хоч би до перерви. Але коли на старті другої половини матчу Мюллер вивів баварців вперед, усе в цьому протистоянні стало зрозуміло.


До честі «орлів», вони билися до останнього й навіть змогли не програти в матчі. Таліска, котрий вийшов на заміну, чудовим ударом зі штрафного встановив остаточний рахунок. Усе, що було в її силах, португальська команда зробила в цій баталії, де вона не могла розраховувати на кількох своїх основних виконавців. У «Бенфіки» був гідний вигляд у цьому протистоянні, але запас міцності й класу в «Баварії» виявився вищим.


Рефері «зіграв» за суперника «Барселони»


«Атлетико» (Іспанія, Мадрид) — «Барселона» (Іспанія). 2:0. Голи: Грізманн, 36, 88 (п). Перший матч — 1:2.


«Атлетико»: Облак, Гуанфран, Годін, Лукас-Франсуа, Луїс, Аугусто (Савич, 90), Габі, Коке, Сауль, Феррейра-Карраско (Парті, 74), Грізманн (Корреа, 90). Тренер — Дієго Сімеоне.


«Барселона»: тер Штеген, Алвес (Гергі Роберто, 64), Піке, Маскерано, Альба, Ракитич (Туран, 64), Бускетс, Іньєста, Мессі, Суарес, Неймар. Тренер — Луїс Енріке.


Рефері — Нікола Ріццолі (Італія).


Мадрид. «Вісенте Кальдерон». 52 851 глядач. 12 градусів.


Не вдалося чинному переможцеві Ліги чемпіонів обстояти титул. І звинувачувати каталонці мають насамперед себе. За те, що не дотисли «матрацників» в домашньому поєдинку. Хиткий рахунок укупі з невиразною грою каталонців останнім часом залишав шанс мадридцям, і вони скористалася ним сповна. Наприкінці першого тайму ідеальна подача Сауля й такий само класний удар Грізманна вивели «Атлетико» уперед.
Господарі цілком могли забивати другий гол ще в дебюті другого тайму, але Сауль влучив у поперечину. «Барселона» прокинулася занадто пізно, забити не змогла, а під завісу Іньєста «заробив» пенальті. Грізманн оформив дубль, поставивши «Барсу» на краю прірви.


Каталонці мали з усіх сил хапатися за порятунок, але їхні наміри безжалісно «заблокував» рефері Ріццолі, не помітивши, що Габі прийняв м’яч рукою в карному майданчику. Пенальті ще треба було реалізувати. Але то був би шанс значно вищий, ніж штрафний, який призначив італієць...


***


Отже, до півфіналу вийшли: «Реал», «Манчестер Сіті», «Баварія» і «Атлетико». Жеребкування пар 1/2 фіналу в обох євротурнірах відбудеться сьогодні.