Влада курортного Скадовського району Херсонщини позбавила працівників місцевих контролюючих органів можливості тишком-нишком підзаробити на власниках оздоровниць. 

 

Відтепер перевірку готовності пансіонатів, санаторіїв та дитячих центрів на чорноморському узбережжі до роботи в новому сезоні проводитимуть не окремі інспектори поодинці, а тільки колективно — члени комісії, делеговані від усіх служб, включно з рятувальниками й епідеміологами. І якщо істотних порушень не виявлять, вони одразу на місці поставлять свої підписи в документі про можливість відкриття закладу, каже голова Скадовської РДА Віктор Турик. Це зроблено, щоб позбавити чиновників можливості вести кулуарні перемовини з підприємцями без свідків. Натомість, щоб уникнути спалахів кишкових захворювань, жорсткішим стане контроль санітарного режиму: перевірки якості продуктів, дотримання умов їх зберігання тощо.


Новацію вже оцінили: власники шести десятків тутешніх оздоровниць заздалегідь розгорнули підготовку до курортного сезону, і багато хто з них планує відкритися не в червні, а на початку або в середині травня. Адже минулого літа кількість гостей у районі виявилася рекордною, та й тепер починають надходити численні замовлення на путівки.


До речі, помітне збільшення кількості гостей прогнозують і в інших районах чорноморського та азовського узбережжя Херсонщини. За результатами моніторингу оздоровниць, фахівці департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму і курортів ОДА прогнозують прибуття до Таврії понад двох мільйонів курортників.

Херсонська область.