Ситуація на сході нашої країни продовжує загострюватися. За минулу добу (дані на 15.04) російсько-терористичні формування понад сто разів обстріляли українські позиції. У прес-центрі АТО зазначають: бойовики проявляють активність не тільки вночі, а й удень. «У напрямку населених пунктів Зайцеве, Опитне, шахти «Бутовка», Ленінське, Станиця Луганська, Новотроїцьке й Авдіївка загарбники стріляли з мінометів різного калібру 21 раз. Зокрема, по захисниках промислової зони, крім цієї зброї, ворог 30 разів використовував інший арсенал. У напрямку Новотроїцького й Луганського бойовики застосували проти українських військ вогонь БМП, гранатомети, кулемети великого калібру й стрілецьку зброю. А поблизу українських позицій у Богданівці відбувся вогневий наліт з артилерії», — йдеться у повідомленні. А в районі Докучаєвська поблизу Новотроїцького супротивник пішов на штурм, але його зупинили і відкинули сили АТО, при цьому ворог втратив БМП-1.


За оперативним даними групи «ІС», штаби 1-го й 2-го АК форсують нарощування боєздатності низки підрозділів батальйонного рівня зі складу підлеглих військ. Так, на полігоні бойовиків під Торезом підрозділи двох ОМСБР 1-го АК «ДНР» провели низку комплексних бойових тактичних навчань наступальної тематики. Однак, враховуючи той факт, що до навчань у «ДНР» долучалися лише чотири посилені батальйони, можна зробити висновок, що йдеться про підготовку наступальних дій обмеженого масштабу не більш як тактичного рівня.


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує подальшу ескалацію ситуації на сході України. Про це вчора на брифінгу заявив перший заступник голови СММ Александр Хуг. За його словами, обидві сторони порушують Мінські угоди і режим припинення вогню, повертають озброєння й відведену згідно з домовленостями техніку в зону конфлікту. Хуг зазначив: «Те, що відбувається в Мінську, не відповідає тому, що відбувається насправді».
За даними ОБСЄ, у складі моніторингової місії на Донбасі сьогодні працюють 580 спостерігачів. Також у ній задіяні 83 міжнародні співробітники і 293 громадяни України.