Учора адвокат Савченко Марк Фейгін відлетів до Брюсселя, щоб виступити перед парламентаріями ЄС у справі Надії. Протягом останнього тижня зовнішньополітичні відомства країн ЄС звернулися із закликом до Кремля звільнити бранку. Проте адвокати намагаються привернути якомога більше уваги до цієї теми, оскільки стан здоров’я Надії погіршується катастрофічно швидко.


Її адвокат Микола Полозов написав 14 квітня на сторінці у Фейсбук, що Надія «... відмовляється від аналізів і обстежень російських лікарів, буде продовжувати голодовку без динамічного спостереження. З урахуванням стану її здоров’я, у неї є чотири, максимум п’ять днів».


Також адвокат повідомляє, що два дні поспіль не дають дозвіл на побачення з Надією її сестрі Вірі. За словами Полозова, це дуже пригнічує бранку. Вона чекала на зустріч із сестрою, «після якої збиралася ухвалювати важкі рішення. Боюся, що відмова начальника СІЗО допустити Віру стане каталізатором для ухвалення Надією таких рішень», — пише адвокат.


При цьому Микола Полозов повідомив, що Надія не вірить в швидке розв’язання питання про її звільнення. «На прощання Надія сказала: «Якщо суха голодовка ні на що не впливає, то, можливо, моя смерть матиме значення».