Президент Петро Порошенко та Голова Верховної Ради Андрій Парубій взяли участь в урочистостях з нагоди 2-ї річниці з дня створення батальйонів патрульної служби МВС особливого призначення.

Зазначивши, що сьогодні саме в руках бійців цих батальйонів перебувають мир і спокій України, глава держави нагадав, що два роки тому Україна фактично не мала і повноцінних Збройних Сил, і повноцінних правоохоронних органів, бо значна їхня частина не виявляла ані найменшої готовності виконувати накази, або й просто зреклася присяги та зрадила Україну. Тоді й було прийняте єдино можливе рішення про створення добровольчих підрозділів, батальйонів та рот патрульної служби МВС особливого призначення.

«Ви повертали разом з підрозділами Збройних Сил України, іншими силовими підрозділами, прикордонниками, Службою безпеки України Донбас в Україну та Україну повертали на Донбас», — наголосив Президент та підкреслив, що далі вони відновлювали український суверенітет над захопленими селами, селищами і містами, а також «очищали від бандитів і промосковської нечисті» Артемівськ і Вуглегірськ, Дебальцеве і Докучаєвськ, Краматорськ і Маріуполь, Лисичанськ і Сєверодонецьк і багато інших населених пунктів.

Учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих.

 

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час вручення грамоти Верховної Ради України підполковнику поліції Віоріці Шітіковій.

 

 

Президент України Петро Порошенко вручає орден «За мужність» ІІІ ступеня майору поліції Леоніду Пантикіну.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.