Політична криза в Україні була штучно створеною та стала серйозним випробовуванням на міцність для українського суспільства і керівників держави. Про це заявив новообраний Голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі «5 каналу». «Вважаю, політична криза була штучно створена, — сказав він.  — Хаос в Україні та дестабілізація — це є зовнішній сценарій. І, власне, був великий ризик, що ця криза може штовхнути Україну на такий сценарій. Це було велике випробування, яке стояло перед нами, перед усім суспільством, перед політичним керівництвом країни», — зазначив він.

А. Парубій назвав відставку А. Яценюка з посади Прем’єр-міністра «дуже гідним вчинком». «Я хочу відзначити дуже гідний вчинок Арсенія Яценюка, який, розуміючи всі ризики, які стоять перед нами, подав у відставку, — сказав він. — І, на мою думку, він тим дав приклад, як має поводитися державний діяч для розв’язання кризи, створеної не ним, але він дав можливість цю кризу вирішити».

На думку Голови Верховної Ради, на сьогодні криза в питанні коаліції та уряду вирішена.

«Власне, там, де була криза — в питанні коаліції й уряду — вона вирішена. І ми можемо сказати, що на сьогодні тема дочасних виборів не стоїть. А також хочу повідомити тим, хто на них дуже розраховував, хто дуже їх хотів... дочасних виборів не буде», — підсумував Парубій.

А в інтерв’ю телеканалу 1+1 Голова Верховної Ради Андрій Парубій вкотре висловився за запровадження візового режиму з Росією.

«Я, як секретар РНБО, виступав з ініціативою введення візового режиму з Російською Федерацією. Такою була моя позиція, такою вона і залишається. Я вважаю, що це — той шлях, який ми повинні пройти», — заявив він.
Водночас, говорячи про перспективу розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією, глава парламенту підкреслив, що таке питання може бути розглянуто лише після консультацій з фахівцями — дипломатами і юристами.