Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрілися з Головою Місії Європейського парламенту з оцінки потреб Верховної Ради України Петом Коксом та координатором програми Європейського парламенту з парламентської підтримки і розвитку спроможностей Верховної Ради, головою делегації Європейського парламенту у парламентському комітеті асоціації Україна — ЄС Андрєєм Пленковичем. У зустрічі брав участь посол ЄС в Україні Ян Томбінський.

Сторони обговорили питання здійснення реформ в Україні, зокрема, перспективи проведення внутрішньої реформи українського парламенту, а також питання майбутньої взаємодії Верховної Ради та новопризначеного Кабінету Міністрів.

А. Парубій та В. Гройсман запевнили у намірі спільно сприяти підвищенню взаємодії Кабінету Міністрів та Верховної Ради, а також їх подальшій трансформації. «Дуже важливо, щоби ми вибудували роботу між парламентом і урядом. Сьогодні двері відкриті, і ми можемо зробити це дуже швидко», — зазначив Прем’єр-міністр.

В. Гройсман зауважив, що внутрішня реформа парламенту є однією з ключових реформ, які потребують упровадження, та висловив готовність сприяти її втіленню уже як Прем’єр-міністр. Разом із тим потрібно провести реформування і Кабінету Міністрів, наголосив він та висловив сподівання на співпрацю у цьому напрямі.

Керівник парламенту А. Парубій запевнив, що продовжуватиме розпочату минулого року внутрішню реформу парламенту та, зокрема, сприятиме підвищенню його взаємодії з урядом. «Комунікація між парламентом та Кабінетом Міністрів буде одним із основних завдань влади», — зазначив він.

Коментуючи формування нового Кабінету Міністрів, В. Гройсман зауважив, що це добрий сигнал початку врегулювання політичної кризи у країні. «Зараз найголовніше, щоб це перезавантаження, оновлення було тим механізмом, який дозволить з новою силою, з новою енергією проводити реформи та приймати необхідні рішення», — наголосив Прем’єр-міністр.

Своєю чергою, співрозмовники привітали Андрія Парубія з обранням на посаду Голови Верховної Ради та Володимира Гройсмана з призначенням на посаду Прем’єр-міністра України та побажали їм успіху у виконанні покладених на них обов’язків.

А. Пленкович поінформував, що незабаром Європейська комісія надасть законодавчу пропозицію щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України. Він також наголосив на необхідності активізації роботи української влади щодо питань, пов’язаних з європейською інтеграцією, зокрема напередодні саміту Україна — ЄС 19 травня.

В. Гройсман та А. Парубій подякували П. Коксу та А. Пленковичу за постійну підтримку та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Прес-секретар Голови Верховної Ради.

 

 

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій (другий ліворуч), Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

 

 

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський, координатор програми Європейського парламенту з парламентської підтримки і розвитку спроможностей Верховної Ради, Голова делегації Європейського парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна — ЄС Андрєй Пленкович, Голова Місії Європейського парламенту з оцінки потреб Верховної Ради України Пет Кокс.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.