У Лубенській галереї образотворчого мистецтва, що на Полтавщині, відкрили виставку художніх фотографій "Дивовижний світ Макро". На ній свої світлини представила вимушена переселенка з Донбасу Тамара КОРЕНЄВА.

 

Вона зафіксувала рідкісної краси миттєвості з життя метеликів, квітів та інших Божих створінь, працюючи в надзвичайно складній техніці макрозйомки, що максимально наближає об'єкти-"моделі" до глядача. При цьому, каже, доводилося прокидатися серед ночі в наметі на лісовій галявині, щоб до сходу сонця "уполювати" в об'єктив, скажімо, метелика з крапельками роси на крилах. Тепер на знімку здається, нібито він укритий не росою, а справжнісінькими діамантами... Дехто навіть не вірить, що авторці, програмісту за фахом, не довелося "домальовувати" подібну дивовижу за допомогою технічних спецефектів.

 

Не менше вражає і доля експонатів виставки. За словами пані Тамари, два роки тому вона підготувала їх до показу в одному з найбільших кінотеатрів Донецька. Тоді, перед Великоднем, хотілося подарувати землякам позитивні емоції. Та після того, як на Донбасі фактично почалася війна, інспірована терористами й загарбниками, було вже не до споглядань зупиненої фотооб'єктивом краси. Виставку в кінотеатрі  демонтували знайомі фотографи й надіслали світлини авторці вже на Івано-Франківщину. Туди за порадою знайомих змушена була переїхати Тамара Коренєва, залишивши рідну домівку в Донецьку.

 

Жінка живе там і сьогодні. Продовжує фотографувати. Любові до життя, закоханості у природу їй вистачає, вона оптимізму не втрачає. За допомогою Інтернету спілкується з багатьма людьми в усіх куточках УкраїниОдна з її подруг, з якою познайомилася в соціальній мережі, мешкає на Полтавщині, неподалік Лубен. Саме вона запросила пані Тамару "в гості" не з порожніми руками. Її виставка викликає щире захоплення лубенців та гостей древнього міста над Сулою.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України