СИТУАЦІЯ

 

Нещодавно "Голос України" повідомляв, що згідно з рішенням Господарського суду Запорізької області, компанія "Запоріжжяобленерго" має сплатити ДП "Енергоринок" 720 мільйонів гривень боргу. Процедура виплат розтягнеться на три роки.

 

Утім, це не єдина новина про те, як бідує теоретично одне з найбагатших (зважаючи на постійне підвищення тарифів) підприємств не лише області, а й України. Днями стало відомо, що ще на початку квітня за рішенням Трудового арбітражу Національної служби посередництва і примирення компанія має сплатити своїм працівникам 12 млн. 261,4 тисячі гривень. Згадана заборгованість виникла на "Запоріжжяобленерго" ще в лютому поточного року.

 

І тут кілька зауважень. У мережі "Інтернет" гуляють прогнози, що поки тариф на електроенергію (як ми розуміємо -- за чинного курсу основних валют до гривні), не сягне 1,78 грн. за кіловат-годину, НКРЕКП зі своїми постійними підвищеннями не заспокоїться. Окрім того, чи вмикали ви світло, чи ні, з вас планують брати абонплату за користування електромережами. Всі ці новації (при фактично заморожених з 2008 року пенсіях і зарплатах) таки остаточно доб'ють уже і так зруйнований сьогоднішньою тарифною політикою споживчий ринок. Тим часом драконівська нормативна база дозволяє енергетикам жити за принципом: "Клієнт завжди неправий, а коли він правий, то ми йому відріжемо електрику..."

 

Леонід СОСНИЦЬКИЙ.

 

Запоріжжя.

 

Голос України