Загальноміською толокою відзначили День довкілля в Луцьку. Свої зусилля учасники спрямували на парк імені 900-річчя міста та парк "Дубки", що в районі підшипникового заводу. Майже тисяча осіб працювали у парку 900-річчя Луцька. Насамперед це колективи підприємств "Модерн-Експо", "Волинь-Зерно-Продукт", ТМ "Дмитрук", "Країна журавлина", а також працівники міської ради, учні та вчителі шкіл № 10 і № 19, гімназії № 18, активісти громадських організацій "Зелений Луцьк" та "Квітка Полісся", небайдужі жителі міста.

 

На знімку: учасники толоки прибирають парк імені 900-річчя Луцька.

 

До речі, працівники "Модерн-Експо" ще два тижні тому розпочали тут санітарну чистку: діставали сухі повалені дерева з русла річечки Сапалаївки, зрізали сухостої, видаляли пеньки. Цього ж разу вони встановили майже 30 лавок і стільки ж урн для сміття тощо.

Ще двадцять лавок у парку встановили активісти ГО "Квітка Полісся" за сприяння депутата міської ради Петра НЕСТЕРУКА. Вони також облаштували чотири мангали і розмістили дванадцять інформаційно-просвітницьких щитів про правила поведінки у зелених зонах.

 

Одним із ініціатором цієї екологічної акції став генеральний директор групи компаній "Модерн-Експо" Петро ПИЛИПЮК.

 

-- Можливо, такі толоки стануть доброю традицією для працівників підприємств та усіх небайдужих людей, і Луцьк стане справжнім європейським містом, -- зауважив Петро Пилипюк.

 

Максим СОЛОНЕНКО.

Фото автора.

 

Волинська область.

 

Голос України