Більш як півроку популярний курорт Арабатська стрілка на Херсонщині «трусило» через гарячі дискусії чотирьох тисяч мешканців сіл Стрілкове, Щасливцеве, Генгірка та Приозерне. Їхні громади ніяк не могли вирішити, з ким об’єднуватися. Влада сусіднього міста Генічеська наполегливо припрошувала до себе та й найбільші села Щасливцеве та Стрілкове також претендували на честь стати центрами такого об’єднання. До того ж кількість прихильників усіх трьох варіантів спочатку була приблизно однакова. І всі щосили відстоювали свою точку зору — аж до бійок, сварок на сесіях та закликів районної влади залучити адміністративні важелі для підтримки «найкращого» проекту рішення.


Отож депутати й активісти думали-гадали, поки не дійшли висновку, який просто просився за такого стану справ. Ради сіл Щасливцеве та Стрілкове підтримали пропозицію створити об’єднання громад за участю всіх населених пунктів Арабатки. До того ж Стрілкове має залишитися «головним», але поділиться частиною повноважень із Щасливцевим. Згідно із цим задумом, у Щасливцевому створять Центр надання адміністративних послуг. Тоді як у Стрілковому з’явиться нова автостанція і додатковий корпус загальноосвітньої школи для старшокласників, який зможуть відвідувати учні із сусідніх сіл. Крім того, у найближчій перспективі — добудова двоповерхового корпусу колишньої дільничної лікарні, щоб створити там геріатричний пансіонат для одиноких стареньких із числа членів об’єднання сільських громад. Ці проекти додадуть робочих місць і дадуть змогу розвинути інфраструктуру. А отже, курорт стане ще привабливіший для відпочивальників.


Сільський голова Стрілкового Олександр Пономарьов каже, що депутати сільрад стосовно остаточного варіанта об’єднання вже дійшли згоди. Але їм ще доведеться переконати земляків у його доцільності та максимальній ефективності. Тож за кілька тижнів із цього приводу пройдуть ще й громадські слухання.


Херсонська область.