Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 22-й тур.


16 квітня. «Олександрія» — «Зоря». 2:0. Олександрія. КСК «Ніка». 4 112 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Полярус, 48, Грицук, 89.


«Говерла» — «Динамо». 0:2. Ужгород. «Авангард» 6 800 глядачів. Рефері — Пасхал (Херсон). Голи: Ярмоленко, 48, Хачеріді, 78.


«Дніпро» — «Металіст». 5:0. Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 10 615 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Шахов, 32, Руїс, 65, 90, Лучкевич, 71, Зозуля, 74 (п).


«Металург» — «Сталь». -:+.


17 квітня. «Волинь» — «Карпати». 0:0. Луцьк. «Авангард». 6 000 глядачів. Рефері — Березка (Київська область).


«Шахтар» — «Олімпік». 3:0. Львів. «Арена-Львів». 2 788 глядачів. Рефері — Дердо (Чорноморськ). Голи: Веллінгтон Нем, 46, Марлос, 83(п), Едуардо, 90.


«Ворскла» — «Чорноморець». 2:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 4 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Ткачук, 2, Коломоєць, 77.


***


«Зоря», котра ще нещодавно вважалася незаперечним претендентом на бронзові медалі, двічі поспіль програла. Й одразу почалися розмови, нібито наставник луганської команди збирається залишити колектив. Але сам Юрій Вернидуб спростував цю інформацію.


— Не слухайте нікого, — сказав він. — Контракт у мене закінчується 1 липня. Але я нікуди не збираюся. Буде пропозиція з боку клубу, якщо ми знову братимемо участь у Лізі Європи, тоді я залишуся. Отже, не бачу сенсу щось змінювати і кудись їхати. Навіть не варто говорити про це...


Ну, а в таборі «Олександрії» (нагадаємо, що вона нещодавно вибила з розіграшу Кубка київське «Динамо»), панує зрозуміло який настрій. Її тренер Володимир Шаран після перемоги над луганчанами сказав:


— Ми очікували, що буде багато боротьби. Усвідомлювали, «Зоря», котра бореться за «бронзу», теж битиметься за перемогу. Суперник, враховуючи нашу посилену оборону, застосовував довгі передачі. Але ту суперечку ми виграли: і вгорі, і внизу. Ну, а натхнення нам додав забитий м’яч. Либонь, ми більше хотіли виграти. І досягли звитяги завдяки великому бажанню, самовіддачі та ігровій дисципліні.


...А тим часом «Дніпро» переконливо переграв харків’ян, забивши п’ять «сухих» м’ячів, і повернув собі третю позицію в турнірній таблиці. Схоже, що дніпропетровці поступово повертаються на свій звичний рівень гри.


***


Лідер в Ужгороді, хоч і мав певний супротив з боку «Говерли» в першому таймі, але після перерви діяв уже на звичній ігровій хвилі. Динамівці забили два схожі ефектні м’ячі (обидва головою) і записали на свій рахунок чергові три очки.


***


У Львові в донецькому дербі «Шахтар» не мав особливих проблем у протистоянні з «Олімпіком». До речі, на «Арені-Львів» відбудеться також матч 24-го туру, в якому «Шахтар» прийматиме «Динамо». Зустріч відбудеться 1 травня. Початок о 19:30. Цікава подія, на котру всі чекають. Але учасникам чемпіонату треба ще зіграти 23-й тур (23 і 24 квітня).


***


Перша ліга. 22-й тур. «Динамо-2» (Київ) — «Геліос» (Харків). 0:0. «Черкаське Дніпро» — «Гірник-Спорт» (Комсомольськ). 3:0. «Суми» — «Оболонь-Бровар» (Київ). 2:0. «Авангард» (Краматорськ) — «Полтава». 0:0. «Миколаїв» — «Зірка» (Кіровоград). 0:2. «Десна» (Чернігів) — «Іллічівець» (Маріуполь). 0:1. «Тернопіль» — «Гірник» (Кривий Ріг). 0:3.


«Зірка» — 46 очок, «Гірник» — 40, «Черкаський Дніпро», «Оболонь-Бровар» — по 37, «Геліос», «Іллічівець» — по 34, «Полтава» — 31, «Нафтовик» — 30, «Динамо-2», «Десна» — по 28, «Миколаїв», «Авангард» — по 27, «Гірник-Спорт» — 24, «Суми» — 21, «Тернопіль» — 19, «Нива» — 7.

 

Донецьке дербі на «Арені-Львів».


Фото Євгена КРАВСА (зі Львова, спеціально для «Голосу України).