Хокей. Загреб (Хорватія). Чемпіонат світу. Дивізіон ІВ. 17 квітня. Збірна України почала турнір з упевненої перемоги над Румунією — 6:1 (2:1, 1:0, 3:0). Результати інших матчів стартового дня: Латвія — Естонія. 7:2. Хорватія — Велика Британія. 1:4.

Стрільба з лука. Гран-прі Європи. У загальнокомандному заліку збірна України стала першою. Індивідуальне «золото» у Поліни Родіонової, «бронза» — у Віктора Рубана. У наших також дві командні золоті відзнаки у жінок (Анастасія Павлова, Вероніка Марченко, Лідія Січенікова) і чоловіків (Віктор Рубан, Георгій Іваницький, Микита Шишкін).

Нарешті, Тетяна Познякова, Вікторія Дьякова, Олена Борисенко здобули срібну медаль у командних змаганнях зі стрільби з блочного лука.

Кульова стрільба. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Етап Кубка світу. Олімпійська чемпіонка Олена Костевич виграла змагання в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. У фіналі українка перемогла Антонету Бонєву (Болгарія). Третьою стала Ксе Шунь Тео із Сінгапуру.

Стрибки у воду. Віндзор (Канада). Етап світової серії. Наш Ілля Кваша став бронзовим призером на триметровому трампліні. Він завершив виступи з результатом 503,35 бала і не зумів нав’язати боротьбу двом китайським стрибунам. Переможець Юань Чао показав результат 540,15, а другий призер Чао Ге — 534,95.

Також на триметровому трампліні Кваша разом із Олександром Горшковозом вибороли «срібло» у синхронних стрибках. Українці показали результат 426,42. І тут «золото» у китайців. Дует Юань Чао і Каї Кін набрав 450,69.

Фехтування. Прага (Чехія). Кваліфікаційний турнір. Український шабліст Андрій Ягодка — володар олімпійської ліцензії. Треба було потрапити до четвірки найсильніших. Одесит впорався із завданням без проблем.

На Іграх в Ріо Україну буде представлено в трьох командних змаганнях — жіночій та чоловічій шпазі, а також у жіночій шаблі.

Спортивна гімнастика. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Тестові старти до Олімпійських ігор. Українська п’ятірка (Олег Верняєв, Ігор Радівілов, Максим Семянкін, Андрій Сенічкін, Ілля Єгоров) поступилася лише на півбала команді Німеччини. Українці здобули ліцензію.

Вільна боротьба. Зренянін (Сербія). Кваліфікаційний турнір. Право змагатися на Олімпіаді-2016 здобули: Оксана Гергель (58 кг), Алла Черкасова (75 кг), Андрій Квятковський (65 кг) і Ален Засєєв (125 кг).

Баскетбол. ФІБА (Міжнародна федерація) розіслала всім європейським національним федераціям лист, у якому проінформувала про початок процесу підготовки до Євробаскету-2019 серед жіночих збірних.

У листі йдеться про те, що в листопаді-грудні 2016 року ФІБА розгляне заявки федерацій країн, які матимуть бажання виступити господарями жіночої континентальної першості.

Федерація баскетболу України звернулася до президента Федерації баскетболу Польщі Гжегоша Баханського з пропозицією подати спільну заявку на проведення чемпіонату Європи-2019 серед жінок.