Ми вже повідомляли, що 15 січня в лісовому масиві поблизу села Глинне Рокитнівського району на Рівненщині працівникам міліції та лісової охорони під час виконання ними службових обов’язків було вчинено опір невідомими особами в балаклавах. Двох працівників міліції госпіталізовано до Рокитнівської ЦРЛ з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку». За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Як повідомили у СЗГ УМВСУ у Рівненській області, в ході проведення слідчо-розшукових дій встановлено учасників даної події. Організатору сутички —        51-річному Федору з села Березове Рокитнівського району — вже повідомлено про підозру за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Йому загрожує кримінальна відповідальність — позбавлення волі на строк до п’яти років. Наразі міліціонери продовжують проводити слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення інших учасників події та притягнення їх до відповідальності.

Хоча міліція поки що не розголошує обставин події, утім місцеві мешканці повідомили: сутичка сталася між нелегальними копачами бурштину і міліціонерами, котрі намагалися цьому перешкодити. На Рівненщині це вже не перший такий конфлікт, спровокований «бурштиновою темою». Торік, 9 травня, у Сарненському районі він був навіть із застосуванням зброї та палінням автомобілів.

Попередження таких конфліктів лежить тільки у правовому полі — прийнятті Закону України про видобуток бурштину, що легалізує старательство щодо поліського «сонячного каменю». Однак хтось дуже впливовий гальмує законодавче вирішення цього питання, комусь дуже впливовому вигідно, аби кошти від видобутку поліського каменю, який тоннами «втікає» до Польщі, Туреччини, Китаю, осідали не в державній «кишені».