Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко взяла участь у роботі Братиславського глобального безпекового форуму, що 15—17 квітня відбувся в столиці Словаччини.

Форум зібрав майже тисячу державних і політичних діячів, експертів та журналістів із 70 країн світу. Серед них, зокрема, президенти Хорватії, Болгарії, Македонії та Словаччини, голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт.

Глава парламентського комітету взяла участь у численних обговореннях та зустрічах із західними політиками й дипломатами. Зокрема, окрема тематична панель «Спостерігаючи за Україною: позакризовий менеджмент» була присвячена проблемам безпеки та стратегічного розвитку України. Серед інших тем, що перебували в центрі уваги, — ситуація на Близькому Сході, тероризм у Європі, міграційна криза, протидія з боку НАТО агресивній політиці Росії.

Під час зустрічі з послом України в Словаччині Ганна Гопко обговорила питання надання консульських послуг громадянам України, оскільки чимало наших співвітчизників стикнулися з проблемами через закриття Генконсульства в Пряшеві. Також глава комітету зустрілася з українськими активістами, що збирають кошти для українських шпиталів у рамках ініціативи Ukraіne Slovakіa SOS.

Вл. інф.