Нижня палата парламенту Бразилії проголосувала за початок процесу імпічменту президента країни Ділми Русеф.

Як повідомляє ВВС, опоненти пані Русеф отримали понад дві третини голосів у нижній палаті конгресу: 367 голоси «за» імпічмент при 342 необхідних; ще 167 депутатів проголосували «проти», семеро — утрималися.
Відтак за справу візьметься верхня палата парламенту — сенат. Якщо понад 50% сенаторів схвалять початок процесу імпічменту, Русеф залишить посаду на 180 днів, протягом яких парламентарії розглядатимуть її справу. В цей період країну очолить віце-президент Мішель Темер. Якщо сенатори не погодяться з аргументами ініціаторів відсторонення президента, вона повернеться до виконання своїх обов’язків. В іншому разі Темер залишиться на посаді глави держави до виборів 2018 року.
Противники Русеф стверджують, що вона приховала реальний бюджетний дефіцит країни напередодні президентських виборів 2014 року, коли була переобрана на другий термін. Крім того, її звинувачують у причетності до корупційних схем, що використовуються для виведення грошей із найбільшої нафтової компанії Бразилії Petrobras.
Сама Русеф звинувачує своїх політичних супротивників у змові з метою державного перевороту.