Ворожі атаки на сході країни фіксують уздовж усієї лінії розмежування. За добу сталося понад 80 обстрілів. За даними прес-центру АТО, бойовики лупили з мінометів 120 і 82 калібру по наших опорних пунктах в Авдіївці, Зайцевому, шахті «Бутовка», Красногорівці, Пісках, Опитному, Березовому та Кримському. В районі Тарамчука обстріляно зі ствольної артилерії калібру 122 мм. У районі Лебединського окупант застосував протитанковий ракетний комплекс, а у Майорську та Опитному лупив з озброєння БМП.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Обстріли не припиняються. Зранку бойовики лупили зі стрілецької зброї та гранатометів. Уже декілька годин спокійно. Однак це ненадовго.

Готові до можливих провокацій. Регулярно до нас прилітають «подарунки» — міни калібру 80 і 120 мм. Постійно працюють ворожі диверсійні групи. На вихідних невелика група намагалася прорвати оборону, але ми їх вчасно помітили й освітили ракетами. Вступати в бій вони не наважилися і відступили. Активні бойові дії на вихідних велися поблизу ДАП. Там наші побратими неподалік злітної смуги продовжують утримувати позиції. Більше додати нічого, тримаємося. На щастя, усі живі й здорові».


Як повідомили в ГУР Міноборони, на Донбасі зафіксовано чергові втрати військовослужбовців РФ. «17 квітня загинув один та отримали поранення троє військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп, а внаслідок підриву боєкомплекту у районі Первомайського загинуло шестеро військовослужбовців 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ», — зазначили в силовому відомстві.


За даними розвідки, бойовики продовжують накопичувати важку техніку поблизу лінії розмежування. Так, українською стороною надано інформацію представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122 мм РСЗВ «Град», самохідних артилерійських установок (САУ), артилерійських систем калібру понад 100 мм і танків у районах Горлівки, Макіївки, Патріотичного та Любівки.