Нещодавно на Львівщині, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, відбулася робоча зустріч заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігоря Долгова та заступника помічника міністра оборони США з політики міжнародної безпеки країн Східної Європи доктора Майкла Карпентера.

Українці разом із гостями із США відвідали, зокрема, одне з практичних занять із особовим складом підрозділу українських високомобільних десантних військ, яке проходило під керівництвом американських інструкторів у рамках програми «JMTG-U — Об’єднана багатонаціональна група з підготовки — Україна».
Заступник міністра оборони України Ігор Долгов запевнив, що плани роботи з підготовки українських підрозділів розраховані на розширення. «Для нас «програма максимум» — до кінця року мати власні можливості проводити навчання бійців за стандартами НАТО, використовувати методології та технології, прийняті у провідних країнах Європи та в США. Тут працюють інструктори з Канади, Сполучених Штатів Америки, Литви. Це — взаємодія та яскраве підтвердження процесу створення нових Збройних Сил України», — зазначив Ігор Долгов.
Заступник помічника глави оборонного відомства США Майкл Карпентер був вражений професійністю та умотивованістю українських бійців. Він наголосив, що партнерство України і США у сфері оборони та безпеки продовжуватиметься і розвиватиметься у контексті реформ та євроінтеграційних процесів, які відбуваються в Україні.

Львівська область.

 

 

 

На знімку: заступник міністра оборони України Ігор Долгов (перший ліворуч) та заступник помічника міністра оборони США  Майкл Карпентер (четвертий ліворуч) відвідали практичне заняття українських військових.

Фото підполковника Володимира Скоростецького (надано Регіональним медіа-центром МО України, м. Львів).