Жителі турецького міста Кіліс, що поблизу від сирійського кордону, ще раз переконалися, яких небезпечних мають сусідів. Коли в іншій країні починаються перестрілки, то краще не виходити на вулицю, а ще надійніше — сховатися у погребах.

 

У понеділок у Кіліс знову залетіли чотири снаряди, й від вибухів загинуло чотири людини, а ще п’ятеро було тяжко поранено. Перша ракета влучила в сад з маслиновими деревами, а за 15 хвилин прогримів другий вибух — у дворі лікарні, де було пошкоджено генератор.


До місця події спрямували бригади управління з надзвичайних ситуацій і стихійних лих AFAD та пожежників. Припинили подачу газу. 


Приблизно через годину було отримано інформацію про третій снаряд, який упав неподалік середньої школи імені Мехмета Кечика. Госпіталізований з тяжкими з пораненнями сирієць Каміл Джеррух помер у лікарні, незважаючи на зусилля лікарів. Легке поранення від осколка снаряда отримав один учень. Ще один снаряд влучив у квартиру на останньому поверсі багатоквартирного будинку, де від вибуху загинули три людини, а четверо дістали поранення. Вибухи, що прогриміли в другій половині дня, спричинили паніку серед мешканців Кіліса.


У відповідь турецька артилерія обстріляла позиції, з яких у Кіліс прилетіли снаряди. Але від цього родинам загиблих і постраждалих легше не стало. У квітні це вже четвертий випадок обстрілу турецької території з боку Сирії.

І кожного разу є загиблі та поранені.