Данія й надалі не визнає анексію Кримського півострова, порушення суверенітету та територіальної цілісності України і підтримує нашу державу в зусиллях на шляху реформ. Про це вчора заявив Прем’єр-міністр Королівства Данія Ларс Льокке Расмуссен під час спільної заяви для ЗМІ зі своїм колегою Володимиром Гройсманом за підсумками переговорів у Києві.

Також у Копенгагені покладають великі сподівання на новий український уряд. 
«Я хотів би запевнити вас, пане Прем’єр-міністре, що Україна — не сама. Данія та ЄС підтримують Україну в цей час. І я радий почути, що новий Кабінет Міністрів налаштований на подальші реформи та виконання критеріїв, зафіксованих у меморандумі з Міжнародним валютним фондом», — заявив Расмуссен. Володимир Гройсман запевнив, що європейська та євроатлантична інтеграція є одним із найважливіших пріоритетів для нашої держави.
Під час спільного брифінгу Ларса Расмуссена із Президентом України Петром Порошенком Прем’єр-міністр Данії заявив, що його країна виступає за продовження санкцій проти Росії через невиконання Мінських домовленостей, інформує прес-служба Президента України. Крім того, він зазначив, що підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та набуття чинності зоною вільної торгівлі відкрили нашим країнам нові можливості для торгівлі та інвестицій.
Користуючись нагодою, Порошенко повідомив, що очікує на передачу Єврокомісією у найближчі дні, а то й години, законодавчої ініціативи щодо безвізового режиму України з ЄС в Європейський парламент і Раду Євросоюзу. За його словами, в середу, зокрема і з цього приводу, відбудеться його телефонна розмова із Президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.
Порошенко також подякував Копенгагену за солідарну позицію щодо набуття чинності Угодою про асоціацію Україна-ЄС та за підтримку встановлення безвізового режиму з нашою країною.
Зазначимо, що візит Прем’єр-міністра Данії в Україну став першим в історії двосторонніх відносин країн.

 

 

 

На знімку: Петро Порошенко (праворуч) і Ларс Расмуссен.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).