У Житомирі в рамках швейцарсько-українського проекту "Розвиток органічного ринку в Україні" відбувся обласний форум товаровиробників. У ньому взяли участь фахівці з Чехії, представники міжнародного сертифікаційного органу "Органік стандарт", науковці. Як зазначив начальник управління агропромислового розвитку ОДА Руслан Кирилюк, органічне виробництво на Житомирщині розпочало свою історію 2008 року з ПП "Галекс-Агро" у галузі рослинництва. Тепер це підприємство має і високорозвинену сферу органічного тваринництва. Досвід директора "Галекс-Агро" Олександра Ющенка використали на інших підприємствах краю. У 2014 році в області почав працювати перший в Україні завод сертифікованої органічної молочної продукції "Органік Мілк". Очікується, що до кінця цього року запустять також підприємство з переробки органічного м'яса.

 

Учасники заходу довідалися, як відбувається сертифікація та контроль якості, їм розповіли про міжнародний досвід розвитку органічного сільського господарства.

 

Оксана ЛУК'ЯНЕНКО.

 

Житомирська область.

 

Голос України