Спортивна гімнастика. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Olympіc Test Event. Після того як збірна України посіла друге командне місце (після Німеччини) і здобула олімпійську ліцензію, наші спортовці відзначилися і в індивідуальних змаганнях.


Як і очікувалося, відзначився лідер українського колективу Олег Верняєв, котрий здобув три перемоги. Він був першим у вільних вправах (15.266), опорному стрибку (15,333), брусах (16,133).


Ще один наш гімнаст Ігор Радівілов (бронзовий призер Олімпіади-2012 в Лондоні) в опорному стрибку показав третій результат (14,649).


Українка поїде на Олімпіаду


Стрибки на батуті. Ріо-де-Жанейро. Українка Наталія Москвіна (призерка чемпіонатів світу та Європи) впоралася з першим олімпійським завданням: вона виграла путівку на Ігри-2016.
На кваліфікаційному турнірі, що відбувся саме в столиці майбутньої Олімпіади Ріо, українка посіла четверте місце. Результат Москвіної — 52.810. А виграла змагання китаянка Лю Лінлюнг із результатом 55.485 бала.


Кличко домінуватиме у другому поєдинку з Ф’юрі


Такої думки директор компанії К2 Том Леффлер. Відповідаючи на запитання журналістів щодо бою-реваншу Володимира Кличка з Тайсоном Ф’юрі, він торкнувся й теми мотивації українця на зустріч.


— Кличко — дуже вмотивований на поєдинок-реванш. Він хоче довести всім, що залишається найкращим важковаговиком світу. Його бажання повернути всі свої пояси просто зашкалює.


Вважаю, у наступному протистоянні ми побачимо справжнього Володимира. Того, який протягом одинадцяти років домінував у надважкій вазі.


За словами пана Леффлера, реванш українського боксера буде визначальним для його подальшої кар’єри.


— Я думаю, що поєдинок із британцем для Володимира буде важливішим, ніж їхня перша зустріч. Кличко досить довго перемагав усіх на своєму шляху, тож люди не вірили, що комусь до снаги його здолати...


Тищенка реабілітовано


Біатлон. Незалежна антидопінгова комісія ухвалила рішення зняти тимчасове відсторонення з українського біатлоніста Артема Тищенка. Про це повідомляє офіційний сайт Міжнародного союзу біатлоністів.


Рішення ухвалили на підставі рекомендації Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про припустиму концентрацію мельдонія в організмі. Раніше повідомлялося, що з Тищенка буде знято заборону на участь у змаганнях, бо українець потрапив до категорії тих спортсменів, у яких концентрація мельдонія не перевищує 1 мікрограма.