У Полтаві влаштували традиційний День передплатника. Як і завжди, організували його працівники обласної дирекції «Укрпошти» та Полтавського поштамту.

Оскільки цьогоріч такий захід біля будівлі поштамту відбувався уперше, то особливою активністю потенційних передплатників він не відзначався. Водночас більшість мешканців та гостей облцентру, котрі зупинялися біля інформаційних стендів місцевих і всеукраїнських видань, зустрічалися з журналістами, видавцями та поштовиками, дякували співрозмовникам за нагадування про те, що передплата на друге півріччя триває. Тож відкладати оформлення квитанцій на улюблені газети та журнали не варто. Надто з огляду на те, що надалі все більше часу займатимуть «дачні» й інші весняно-літні клопоти. Та навіть під час згаданого дійства «дачна» тема, про яку, звісно, не забувають ні автори публікацій у періодиці, ні читачі, була однією з визначальних.
Хоча, скажімо, полтавського пенсіонера, постійного передплатника «Голосу України» Миколу Фесенка, котрий підійшов до нашого стенду, приваблює у парламентському виданні насамперед розмаїтість тематики. Оскільки його робота за фахом була пов’язана з пошуком і видобутком нафти та газу, то раніше особливо уважно стежив за новаціями законодавчої бази стосовно охорони довкілля, «профільними» для себе публікаціями. Не пропускає їх і зараз.
Водночас Миколі Миколайовичу подобається безкомпромісна позиція парламентської газети щодо найменш захищених громадян. В часи, коли «енергетичні» й інші олігархи намагаються обібрати їх, як то кажуть, до нитки, слово журналістів, аргументи супроти непомірних апетитів скоробагатьків, на думку Миколи Фесенка, важать немало. «Голос України» він передплатив раніше відразу на весь рік. Нині ж приємним «доважком» до передплатної квитанції став для нього фірмовий настінний календар нашої газети.

Полтава.

 

 

 

На знімку: поштовики Полтави під час Дня передплатника.

Фото автора.