Хокей. Загреб (Хорватія). Чемпіонат світу. Дивізіон ІB.    3-й тур. 20 квітня. Велика Британія — Литва. 8:0 (2:0, 6:0, 0:0). Румунія — Хорватія. 5:12 (1:3, 2:4, 2:5).


Україна — Естонія. 7:1 (2:0, 2:1, 3:0). Шайби: Гаврик, 6, Благий, 15, Міхнов, 37, 51, Тимченко, 37, Петранговський, 45, Бондарєв, 56 —  Рооба, 23 (буліт).


1. Україна — 9 очок; 2. Велика Британія — 8; 3. Литва — 6; 4. Хорватія — 3; 5. Естонія — 1; 6. Румунія — 0.


Отже, наша команда, вигравши три матчі поспіль, стала одноосібним лідером. Але вся боротьба ще попереду. Сьогодні збірна України поміряється силами з литовцями. Очікується, що балтійці після розгромної поразки від британців постараються дати бій нашим хокеїстам.


А доля першого місця, найімовірніше, вирішиться завершального дня (23 квітня) у поєдинку Україна — Велика Британія.


Дощ не остудив гарячих подій


Футбол. Кубок України. 1/2 фіналу. Перші матчі. 20 квітня.


Під час обох півфіналів ішов дощ. Але він не остудив гарячих подій на стадіонах. Гра у виконанні чотирьох команд була якісною і захопливою.


«Олександрія» — «Шахтар». 1:1. Голи: Грицук, 36, Едуардо, 54.


«Олександрія»: Леванідов, Микицей, Басов, Шендрік, Чеботаєв, Грицук, Банада, Старенький (Козак, 56), Дедечко, Полярус (Запорожан, 82), Куліш (Пономар, 73). Тренер — Володимир Шаран.


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кривцов, Кучер, Ісмаїлі, Малишев, Коваленко, Марлос, Дентіньо, Тайсон (Степаненко, 64), Феррейра (Едуардо, 46). Тренер — Мірча Луческу.


Рефері — Анатолій Жабченко (Хмельницький).


Олександрія. КСК «Ніка». 6 735 глядачів. 9 градусів.


«Олександрія» за традицією виявила «неповагу» до зіркового суперника. Так вона нещодавно вчинила в кубковому протистоянні з динамівцями та у виграній зустрічі в «Зорі» в чемпіонаті. І «гірникам» цього разу не програла.


Зрозуміло, що «Шахтар» у повторному матчі зробить усе, щоб стати фіналістом. Однак маленька інтрига все-таки живе. Адже і «Динамо» не вірило в свою невдачу. Але відомо, що сталося у результаті.


***


«Дніпро» — «Зоря». 1:0. Гол: Зозуля, 17. На 42-й хвилині Каменюка не реалізував пенальті (пробив повз). Вилучено Любеновича, 73 (друге попередження).


«Дніпро»: Лаштувка, Андерсон Піко, Чигринський, Гуйє, Федецький, Руїс (Бруно Гама, 64), Шахов, Ротань, Лучкевич (Безус, 71), Матеус, Зозуля. Тренер — Мирон Маркевич.


«Зоря»: Шевченко, Каменюка, Форстер, Сіваков, Сухоцький, Чайковський (Танковський, 46), Гордієнко, Тотовицький, Ліпартія (Любенович, 60), Караваєв, Будківський (Безбородько, 77). Тренер — Юрій Вернидуб.


Рефері — Євген Арановський (Київ).


Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 10 065 глядачів. 8 градусів.


Гостре протистояння, постійна боротьба. На голову гостей звалилося чимало негараздів. Спочатку рефері вилучив з лави запасних Юрія Вернидуба, потім Каменюка не реалізував пенальті, нарешті, Любенович, котрий вийшов на заміну, швиденько заробив дві жовті картки і залишив свою команду в меншості.


Але, маючи навіть таку солідну фору, «Дніпро» забив лише один раз. Міг більше, але не поталанило.


***


Матчі у відповідь відбудуться 11 травня.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.