У приміщенні Комітету Верховної Ради України у закордонних справах відкрито виставку канадського художника українського походження Тараса Полатайка.

На ній представлено серію фотографій, яка стала результатом спілкування художника з пацієнтами хірургічного відділення Головного військового клінічного госпіталю в Києві.

Герої проекту були поранені на сході країни, кожен з них потрапив до АТО з різних областей України, всі вони мали власні мотиви, проте війна залишила на них однаково глибокий відбиток. Тарас Полатайко зібрав 11 фотопортретів та історій військових-добровольців. Солдатів, з якими художник розмовляв випадково, без спеціального добору. Деякі з них призовники, деякі — контрактники, а деякі — добровольці, які пішли на фронт з Майдану.

Виставка вже демонструвалася в Ukraіnіan Іnstіtute of Amerіca (Нью-Йорк), посольстві України в Канаді (Оттава), Barbara Edwards Contemporary (Калгарі), Latіtude 53 (Едмонтон), Marіenkіrche (Франкфурт), посольстві Канади в Польщі (Варшава), в Одеському музеї сучасного мистецтва, Чернівецькому художньому музеї, Івано-Франківському центрі сучасного мистецтва, Музеї «Тюрма на Лонцького» (Львів), Хмельницькому музеї сучасного мистецтва.

На знімку: голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Світлана Заліщук, автор виставки Тарас Полатайкo.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.