Нині у Збройних Силах України триває робота щодо вдосконалення системи контролю якості речового майна та продовольства. Зокрема, йдеться про створення єдиного центру якості, стаціонарних та мобільних лабораторій, навчання персоналу з відповідною сертифікацією тощо. Про це під час брифінгу повідомив глава Підкомітету реформ системи логістичного забезпечення та державних закупівель, заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.


За словами Павловського, у декількох військових частинах триває, починаючи з вересня минулого року, експеримент з харчування, мета якого — розробка ефективної системи продовольчого забезпечення. Йдеться про Національну академію сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) та Західну військово-морську базу ВМС (м. Одеса). Нині термін експерименту продовжено до кінця року. У його рамках забезпечення військових частин продовольством здійснюється суб’єктом, який переміг у торгах із застосуванням Системи електронних державних закупівель «Prozorro», а харчування проводиться штатними силами військових частин у стаціонарних умовах.


Крім того, триває розробка проекту постанови Кабміну «Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань».