Закон про «особливий статус Донбасу» не може почати працювати, поки на окупованих територіях стріляють. Про його втілення в життя не може йтися, оскільки на нашій землі й досі перебувають російські війська та техніка, наголосила в прямому ефірі одного з телеканалів Перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко (на знімку).

За словами заступника очільника головного законодавчого органу, наша країна виконує всі зобов’язання, які стосуються «особливого статусу Донбасу». «Хочу наголосити, що український парламент прийняв відповідний закон, за який проголосували у вересні 2014 року, — сказала вона. — Так само потім, у березні 2015-го, було проголосовано зі змінами закон про особливості місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей. Власне, це зобов’язання Україна виконала».

Однак закон «не може набрати чинності, поки на окупованих територіях перебувають російські війська, поки там російська техніка, поки місія ОБСЄ не має доступу на всю окуповану територію, не допущена до кордону, поки не випущено заручників, і ключове — поки щодня стріляють», — констатувала Ірина Геращенко.