Напередодні сезону літніх відпусток різко погіршується ситуація із безпекою у курортному Генічеську, що на Херсонщині. Просто в центрі міста вночі пролунав вибух у магазині верхнього одягу "Подіум", що на вулиці Дружби народів.

 

Як підтвердив "Голосу України" заступник начальника Генічеського відділу Національної поліції підполковник Володимир ПІСОЦЬКИЙ, крамницю обстріляли з протилежного боку вулиці, використавши ручний протитанковий гранатомет. Фрагменти заряду від РПГ знайшли на другому поверсі будівлі. Він пробив вікно й вибухнув. "У магазині стояла камера відеоспостереження, яка могла зафіксувати особу гранатометника. Однак з'ясувалося, що камера була несправна ще з лютого -- в комерсантів все не знаходилося часу та грошей, аби її полагодити", -- зазначив Володимир Пісоцький.

 

Буквально за кілька днів до обстрілу магазину, в великому селищі Новоолексіївка, під Генічеськом, підірвали "ВАЗ-2101" з одеськими номерами, начинений вибухівкою. Загинув велосипедист, який їхав поруч, ще четверо місцевих жителів отримали осколкові поранення. Тоді район пообіцяли посилено патрулювати, але, схоже, що це не завадило новому резонансному злочину. До речі, жодного патруля на шляху гранатометника в центрі міста (!) не зустрілося, хоча вже відомо, що він відходив з місця злочину пішки і навіть свого обличчя не приховував.

 

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

 

Херсонська область.

 

Голос України