Самі волонтери сьогодні відзначають зниження своєї активності, а точніше — скорочення коштів населення, підприємств і організацій на потреби української армії. Це пояснюється низкою причин, головні з яких, з одного боку, погіршення матеріального становища населення, а з другого — значне зміцнення потужності Збройних Сил України. Уряд виділяє сьогодні величезні кошти, щоб українські бійці були одягнені, нагодовані й озброєні. Проте проблеми в армії залишаються. Цій темі й було присвячено зустріч керівників Всеукраїнської громадської організації «Громадянський корпус» із сєверодонецькими волонтерами. Розмова йшла передусім про координацію зусиль, зміну стилю роботи і створення єдиної бази інформації та ремонту військової техніки.


У Сєверодонецьку є кілька приватних підприємств з ремонту автомототехніки, які надають безплатну допомогу військовим. Але проблеми ускладнюються відсутністю необхідних запчастин і деталей. Їх шукають по всій області й за її межами, на що йде багато часу й сил. Волонтери вирішили створити інформаційну базу, яка міститиме адреси, де можна купити необхідні запчастини чи провести ремонт. Ця база також слугуватиме орієнтиром у роботі волонтерів. Вони вже знатимуть, скажімо, скільки акумуляторів потрібно для БТР і де їх можна придбати. Крім того, є проблеми із ПММ. Військові скаржаться на погану якість палива. Техніка стара, датована 1968 роком, і такого «мутняка» не витримує.


Хоча сьогодні й доводиться говорити про зниження допомоги армії, все-таки вона надходить. І, як розповідають представники батальйонів, часто може зосереджуватися в одному місці. Десь може бути в надлишку, десь її недостатньо. Тому в Сєверодонецьку вирішили створити спеціальний склад, де буде зосереджено харчі й товари, налагоджено контроль за їх розподілом. Своєю чергою це дасть змогу вибудовувати логістику. «У нашій роботі потрібні радикалізм і порядок», — вважають волонтери.