Хитромудру інтригу, мета якої — відібрати землю під оселі у воїнів АТО, розкручують у Цюрупинську на Херсонщині. Рішенням міської ради № 74 тут сформували резерв ділянок для них. Але ще до того, як депутати за нього проголосували, до міськради вражаюче синхронно надійшло 36 заяв від громадян, котрі не є мешканцями Цюрупинська. 


Автори цих заяв, схожих одна на одну, наче дві краплини води, також просили надати їм ділянки під будівництво та обслуговування приватних житлових будинків площею 0,01 га кожна. Причому розташування бажаних ділянок, за дивним збігом обставин, вказували одне й те саме — між вулицями Піщана та Козацька. А саме там і знайшли вільні ділянки, що спершу призначалися демобілізованим українським бійцям.


Справедливо підозрюючи, що мають справу з витоком службової інформації, якою скористалася група ділків, а претенденти нa землю є звичайнісінькими підставними особами, депутати їм відмовили. Та вітчизняне земельне законодавство не обмежує прав громадян на вибір місця під оселю. І пріоритет військовослужбовців на нього також не закріплений. Тому «конкуренти» бійців АТО, котрі так дружно подали заяви, можуть оскаржувати ухвалу міськради в судах.