Однією з підстав утримання під вартою в окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгози є те, що він спілкується з народними депутатами Рефатом Чубаровим та Мустафою Джемілєвим. Цю інформацію в коментарі «Голосу України» підтвердив Рефат Чубаров.

«Усі слідчі дії стосовно цієї, хай і сфабрикованої, справи вже відбулися. Нині йде суд. Тож Ахтем Чийгоза мав би бути вдома з підпискою про не виїзд і ходити на суд. Але окупаційні представники Феміди вважають, що спілкування з нами може вплинути на хід судового розгляду», — сказав парламентарій.
Рефат Чубаров вважає, що Ахтем Чийгоза буде засуджений. «Коли він отримає термін, тоді перейдемо до другого етапу його звільнення. Адже Ахтем — громадянин України, і окупанти мають його передати нам. Хоча доводитимуть, що він громадянин Росії, оскільки, як і всі мешканці Криму, був примусово паспортиризований. Але Ахтем не відмовлявся від українського громадянства», — зауважив народний обранець. Парламентарій зазначив: Микола Полозов дуже досвідчений адвокат, який, крім Ахтема Чийгози, ще й захищає Надію Савченко. Він не дає продиху окупаційним суддям і вже двічі спіймав їх на порушенні російських законів.