У Лисичанській центральній міській лікарні ім. Титова після ремонту відкрито терапевтичне відділення. Будівля серйозно постраждала від обстрілів і майже два роки її відновлювали. Влітку 2014-го після боїв за визволення міста силами місцевої влади і за підтримки народного депутата України Сергія Дунаєва вдалося зупинити затоплення лікарні через зруйнований дах, було встановлено нові металопластикові вікна. Але все одно приміщення потребували серйозного ремонту. Свою допомогу запропонував уряд Японії разом з Фондом ПРООН. Зокрема, на відновлення терапевтичного відділення було витрачено 6,5 млн. грн. Крім того, представники проекту «Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях» передали десять візків-каталок.


Тим чаом


У Попаснянській районній лікарні бракує персоналу. Потрібні лікар-травмотолог, завідувачі хірургічного і гінекологічного відділень, акушер-гінеколог, лікар УЗД.


За всіма вакансіями обіцяють зарплату 3,5 тисячі гривень, але охочих працювати немає. Попасна — контрольоване українськими силовиками місто на лінії розмежування, по околицях якого періодично ведуть обстріли бойовики «ЛНР».


Луганська область.