Україна і Румунія мають великий потенціал для розвитку економічної співпраці. Про це заявив Президент України Петро Порошенко після переговорів з Прем’єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошом під час офіційного візиту до цієї країни. Співрозмовники домовилися розвивати можливості, пов’язані з функціонуванням зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Президент України відзначив важливість для нашої держави досвіду румунських компаній у виході на ринок країн ЄС та залученні іноземних інвестицій у національну економіку. «Ми спостерігаємо, як Україна стає ближчою до Євросоюзу завдяки своїм реформам», — заявив Прем’єр-міністр Румунії, повідомляє прес-служба Порошенка.
Також було обговорено важливість розбудови транспортного сполучення між обома державами в дельті Дунаю, зокрема будівництва нових мостів. Крім того, сторони домовилися прискорити роботу над підписанням документів, необхідних для налагодження імпорту природного газу з Румунії до України.
Глава Української держави висловив вдячність румунському уряду за прийняте рішення щодо надання військово-технічної допомоги обсягом 250 тисяч євро та за внесок 500 тисяч євро в роботу Трастового фонду Україна—НАТО з питань кібербезпеки. Президент наголосив, що ці рішення демонструють принципову позицію Бухареста у підтримці нашої країни в боротьбі з російською агресією.
Під час зустрічі Порошенка з Головою Сенату Румунії Келіном Попеску-Терічану співрозмовник запевнив українську сторону про готовність надавати підтримку в процесі європейської інтеграції Української держави і наголосив, що румунський парламент невипадково першим серед парламентів країн Євросоюзу ратифікував Угоду про асоціацію Україна—ЄС 3 липня 2014 року.
В перемовинах із Патріархом Румунської православної церкви сторони дійшли згоди, що в регіонах компактного проживання українців у Румунії бого-
служіння проводитимуть українською мовою.