В Одесу з робочим візитом нещодавно прибула німецька делегація на чолі з обер-бургомістром міста Регенсбург Йоахімом Волбергсом.

Глава міста-побратима приїхав до Південної Пальміри не з порожніми руками, з гуманітарним вантажем для медичних установ. «Ми в Німеччині знаємо, що медпрацівники України — професіонали. Ми також знаємо, що існує проблема з оснащенням лікарень. І для нас як для міста-побратима дуже важливо надати посильну допомогу», — наголосив пан Волбергс.
Іноземні гості відвідали лікарні, в які було розподілено ліжка з електроприводом, отримані з Регенсбурга минулого разу, і куди будуть доставлені медичні меблі, інвалідні коляски тай медичне приладдя з тільки що прибулої партії вантажу.
Крім того, керівники Регенсбурга та Одеси Йоахім Волбергс і Геннадій Труханов обговорили питання розвитку відносин міст-побратимів у сфері освіти. Німецька делегація також побувала в навчально-виховному комплексі №90 з поглибленим вивченням німецької мови та у спеціалізованій школі №35. Обер-бургомістр Регенсбурга високо оцінив володіння німецькою мовою учнями одеських шкіл, висловивши сподівання на те, що надалі вони будуть тісно співпрацювати з навчальними закладами Регенсбурга.

Одеська область.

 

 

 

На знімку: обер-бургомістр міста Регенсбург Йоахім Волбергс (ліворуч) і міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Фото надане Одеською міською радою.