У Сербії в ніч на п’ятницю набула чинності заборона на агітацію перед достроковими парламентськими виборами, які відбудуться 24 квітня. Від цього моменту заборонено: пропаганду через ЗМІ, проведення публічних зборів, публікацію прогнозів результатів виборів, послання виборцям і розміщення наочної агітації на відстані ближче за 50 метрів від виборчої дільниці.

Перед виборами Республіканська виборча комісія зареєструвала 20 політичних блоків і їх партійні списки. Право на участь у виборах мають 6 мільйонів 737 тисяч 808 громадян Сербії, які 24 квітня голосуватимуть на 8 тисячах 378 дільницях, включаючи територію Косово й Метохії.
Політологи й соціологи вважають, що 5-відсотковий бар’єр удасться подолати п’яти блокам і партіями, серед яких: блок діючого прем’єра «Александр Вучич — Сербія перемагає», опозиційна коаліція «За справедливу Сербію — Демократична партія», коаліція нинішнього віце-прем’єра й глави МЗС «Івіца Дачич — Соціалістична партія Сербії, Єдина Сербія — Драган Маркович Палма», Сербська радикальна партія Воїслава Шешеля та патріотична коаліція євроскептиків «Двері — Демократична партія Сербії — Санда Рашкович-Івич — Бошко Обрадович».
Вибори в Сербії завершаться о 20.00 за місцевим часом (о 21.00 за київським) і до півночі будуть відомі перші попередні підсумки голосування. На перемогу розраховує блок «Александр Вучич — Сербія перемагає», який обіцяє швидку інтеграцію країни в Європейський Союз. Націоналістична партія Воїслава Шешеля також обіцяє процвітання сербам, але без ЄС, а в союзі з Росією. Фігурант Гаазького трибуналу мріє здобути в новому складі Скупщини понад 25 відсотків голосів, що дозволить йому блокувати багато законопроектів.