В естонській столиці відбулися найбільші в світі навчання у сфері кібероборони «Об’єднані щити» («Locked Shіelds»). 

Цьогорічне «тренування», організоване Об’єднаним центром передових технологій з кібероборони НАТО в Таллінні, запросило до участі представників 26 країн. 550 провідних спеціалістів з питань безпеки комп’ютерних мереж вирішували завдання оборони реально існуючих мереж від різних видів кіберзагроз «у фронтових умовах»
Двадцять  команд — 19 національних і одна від Групи реагування на комп’ютерні інциденти Північноатлантичного альянсу (NATO CІRC) відпрацьовували сценарій забезпечення утримання мережі та телеінформаційних послуг умовної держави Берилія в умовах масованих кібер-атак. Зокрема, реагування на інциденти та рапортування про них, слідчі дії, а також вирішення питань логістичного, юридично-правового та медіального характеру.
Варто зауважити:  незважаючи на те, що навчання відбуваються у Таллінні, команди-учасниці, маючи онлайн доступ до мереж, переважно виконують поставлені їм завдання, перебуваючи в країнах свого проживання.
Цьогорічний переможець «Locked Shіelds», коли верстався номер, ще не був визначений.

Варшава.

Довідково 

«Locked Shіelds» — міжнародні навчання з метою тестування готовності країн-членів НАТО до оборони від атак з використанням Інтернету. Їх започаткували 2010 року, коли шведи та естонці організували навчання «Baltіc Cyber Shіeld». За традицією, «Locked Shіelds» відбуваються у режимі реального часу та реалізують реалістичні сценарії. 2015 року в них брали участь 14 національних команд: перемогла команда NATO CІRC, друге місце посіли естонці, а третє — поляки.