Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 23-й тур.


23 квітня. «Карпати» — «Говерла». 3:0. Львів. «Арена-Львів». 2 128 глядачів. Рефері — Катерина Монзуль (Харків). Голи: Мірошниченко, 36, Гуцуляк, 48, Лещук, 75.


«Сталь» — «Металіст». 0:0. Дніпропетровськ. «Метеор». 700 глядачів. Рефері — Олександр Іванов (Макіївка).


«Чорноморець» — «Шахтар». 1:1. Одеса. «Чорноморець». 11 182 глядачі. Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Голи: Калитвинцев, 56 — Бернард, 10. Вилучено Данченка («Чорноморець», 90+3, пряма червона картка).


«Олімпік» — «Металург». +:-.


24 квітня. «Зоря» — «Волинь». 1:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 000 глядачів. Рефері — Віталій Романов (Дніпропетровськ). Голи: Пауліньо, 71 — Діденко, 31. На 61-й хвилині Ліпартія («Зоря») не реалізував пенальті (воротар). Вилучено Міху («Волинь», 59, пряма червона картка), Сівакова («Зоря», 83, два попередження).


«Олександрія» — «Дніпро». 0:4. Олександрія. КСК «Ніка». 6 000 глядачів. Рефері — Микола Балакін (Київська область). Голи: Андерсон, 50, Ротань, 79, Руїс, 89, Гама, 90+3. Вилучено Новака («Олександрія», 77, пряма червона картка).


«Динамо» — «Ворскла». 1:0. Київ. НСК «Олімпійський». 20 621 глядач. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Гол: Мораес, 36.


*** 


Київське «Динамо» достроково, до завершення турніру, вдруге поспіль вибороло золоті медалі! Це 28-й комплект найвищих нагород в історії уславленого клубу: 13 — у чемпіонатах Союзу і 15 — незалежної України. До речі, нинішній наставник динамівців Сергій Ребров — 9-разовий лауреат як гравець і двічі — на посаді тренера.


Щоб досягти мети, киянам потрібна була перемога над «Ворсклою», і вони здобули її, забивши один м’яч. Але цей поєдинок простим не назвеш. Гості попсували чимало нервів супернику.


Василь Сачко, тренер «Ворскли»:


— Сьогодні ми протистояли чемпіону країни і не могли дозволити собі грати у відкритий футбол. Тому будували свої дії від оборони, на швидких контратаках. У першому таймі це у нас не виходило, але після перерви почали грати сміливіше, організували кілька напівмоментів. Натомість «Динамо» створило багато гостроти біля наших воріт. Тому, вважаю, кияни заслужено перемогли, з чим ми їх і вітаємо.


Сергій Ребров, тренер «Динамо»:


— Я б спершу хотів привітати всіх наших уболівальників, які, безумовно, заслужили друге чемпіонство. Після минулого року було непросто знайти мотивацію. Я радий за гравців, привітав їх. Непросто достроково вигравати чемпіонат у протистоянні з таким суперником, як «Шахтар».


Цього сезону ми були командою і в кожному матчі це доводили. У сьогоднішній зустрічі було складно поставити переможну крапку. Хлопці хвилювалися, щось виходило, щось ні. Важливо, що чемпіонами ми стали в Києві, на очах наших уболівальників.


***


«Шахтар» — головний конкурент столичного клубу в боротьбі за «золото» — напередодні втратив ще два очки. Хоча в Одесі з перших хвилин він захопив ініціативу і діяв на високих швидкостях. «Чорноморцеві» важко було підтримувати такий темп. Тому йому доводилося порушувати правила. І покарання не забарилося. Виконуючи штрафний, Бернард ударом над стінкою з двох десятків метрів влучив у ціль.


Після перерви вже «моряки» доволі часто «запливали» на територію суперника. І спроби одеситів виявилися успішними. Калитвинцев, як колись його батько Юрій — блискучий диспетчер у найкращі часи його кар’єри в київському «Динамо», виконав штрафний з правого флангу. Либонь, Владислав мав намір зробити гостру передачу на партнерів у карний майданчик «гірників». Але м’яч, нікого не торкнувшись, опинився у воротах «Шахтаря».


***


Тепер у наступному турі 1 травня непримиримі суперники — чемпіон і «гірники» — зустрінуться на «Арені-Львів». На кону стоятиме престиж...

 

Чемпіонська мала купа.

 

Жуніор Мораес (ліворуч) і Мігель Велозу.

 

Фото Володимира РАСНЕРА (спеціально для «Голосу України»).