Шановні співвітчизники!

 

Минуло 30 років з трагічного дня наймасштабнішої екологічної і техногенної катастрофи ХХ століття — аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Її жахливі наслідки вплинули на всі сфери життєдіяльності людини — економіку, виробництво, охорону здоров’я, культуру, науку, освіту.


Сьогодні, через три десятиліття після катастрофи, подолання наслідків Чорнобиля залишається першочерговим завданням Української держави, тому питання відновлення та ефективного використання радіоактивно забруднених територій, соціального захисту ліквідаторів та постраждалих постійно перебувають у центрі уваги законодавчої і виконавчої гілок влади.


Полинна гіркота Чорнобиля увійшла в наше життя холодним вогнем радіації. Разом з тим вона закарбувалася в українській історії безпрецедентно величним подвигом ліквідаторів, усіх тих, хто, не вагаючись, ризикуючи здоров’ям і життям, став на борню з радіаційним лихом. Вічна cлава героям, які ціною свого життя подарували безпеку нам, Європі й всьому людству. Їхні мужність, стійкість та самопожертва назавжди залишаться в нашій пам’яті.


Дорогі ліквідатори! Прийміть щиру вдячність за ваш громадянський подвиг. Доброго вам здоров’я, мирного неба та багато років плідного життя!

 

Андрій ПАРУБІЙ.