Протягом останньої доби околиці цього населеного пункту найбільше потерпали від атак ворога. За даними прес-центру АТО, найманці Кремля також нехтували режимом припинення вогню поблизу Зайцевого, Опитного, Мар’їнки, Широкиного та Пісків. Терористи використовували великокаліберні міномети, ствольну артилерію, гранатомети, стрілецьку зброю.


«Окупанти на Донбасі і далі стріляють по мирних жителях, яких нібито захищають. Так, у нічний час вони здійснили два обстріли зі ствольної артилерії калібром 152 мм по населеному пункту Правдівка, розташованому майже за 20 кілометрів від лінії розмежування. В результаті дій ворога зазнали руйнувань оселі мирних мешканців та місцева церква. Незважаючи на зусилля противника, сили АТО надійно утримують райони оборони уздовж усієї лінії розмежування», — повідомив учора ЗМІ речник АТО Віктор Шубец.


Тим часом НЗФ продовжують поширювати чутки про наступ ЗСУ. Утім, переляк ворога можна зрозуміти. Адже останнім часом наша армія на Донбасі дещо змінила тактику, перейшовши у такий собі «повзучий наступ». На чотирьох стратегічно важливих напрямках ЗСУ взяли під контроль панівні висоти. Ідеться про Зайцеве, Авдіївку-Ясинувату, Докучаєвськ та Широкине.


На думку військових експертів, завдяки такій тактиці ЗСУ отримали декілька маленьких перемог, які, з одного боку, не є порушенням Мінських угод (більшість зайнятих територій — у так званій сірій, тобто нейтральній, зоні), а з другого — досить помітно зміцнюють наші оборонні позиції та погіршують можливості ворога здійснювати постійний «турбуючий» вогонь по наших позиціях. А це є актуальним в умовах позиційної війни на виснаження, яка останнім часом триває на Донбасі.