У Полтаві та Одесі завершилося навчання на курсах «Front-end developer: навчальна програма для переселенців». Проводилося воно в рамках Проекту програми розвитку ООН «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні» за фінансової підтримки уряду Японії. Навчання здійснювалося в офісах компанії Beetroot Resourсes у Полтаві й Одесі. Загалом у програмі брали участь 60 осіб.

Нова можливість

Одна з учасниць — Ганна Балан — у червні 2014 року з чоловіком переїхала з Луганська до Полтави. У рідному місті залишилася квартира, в якій не була вже півтора року. Спочатку Ганна влаштувалася до кол-центру банку — перевелася з аналогічної посади в Луганську. Але більш як за рік життя у Полтаві довелося змінити кілька місць роботи. Зі слів співбесідниці, роботу знайти було складно через немісцеву реєстрацію і брак досвіду. І в результаті — невелика зарплата, цілковита відсутність перспектив розвитку, монотонність, сильні стреси.
У перших числах листопада 2015 року в Полтаві стартував набір на безплатний курс «Fron-end developer: навчальна програма для переселенців». Про курси луганчанка дізналася від друга. «Дуже довго сумнівалася: чи вийде в мене? Але чоловік переконав, і я наважилася спробувати. На це вплинуло те, що ІT-сфера — дуже перспективна й цікава галузь, для мене це була можливість насамперед поринути у світ цікавих знань, випробувати себе на міцність. Дуже хочу розвиватися далі в цьому напрямі, отримати роботу.
Вразила атмосфера дружності й взаємодопомоги в самому офісі, зізнається співбесідниця. А також доступність подачі матеріалу викладачами, не було страху здатися нерозумною і нетямущою. Але навчання тривало складно. Дуже щільний потік матеріалу охопити було важко, особливо гуманітарію. Викладачі намагалися допомогти розібратися.
«У підсумку, курси мені сподобалися. Насамперед — підхід до навчання з боку нашого викладача Олексія Калюжного: з ним навіть найскладніші моменти ставали зрозумілими, і головний плюс — я не боялася ставити навіть, здавалося б, дурні запитання й одержувала на них докладні відповіді. Вдячна команді Beetroot академії за отримані знання, цікаве спілкування та придбаний досвід. Також рада, що ООН організувала цю програму безплатно», — додала випускниця курсів.
За словами Ганни, між студентами швидко встановилася дружня атмосфера. «Люди були різного віку з різним життєвим досвідом, але всі прийшли вчитися, і це об’єднувало!»

Головна мета — допомогти в працевлаштуванні

Регіональний координатор Програми розвитку ООН у Полтавській області Надія Тимошенко розповіла, як виникла ідея організувати такі курси:
«ІT-сфера — галузь, що розвивається найшвидше. Знайти роботу в ній значно легше, бо попит на таких фахівців постійно зростає, і тенденція протримається ще кілька років. Під час відбору на курси не було обмежень за віком, освітою чи рівнем спеціальних знань. Сподіваємося, що отримані навички допоможуть учасникам утримувати себе й свої родини».
В Україні навчання переселенців ІT-спеціальності проводиться різними компаніями. Для реалізації цієї ідеї в Полтаві та Одесі представники ПРООН запропонували Beetroot Resources  взяти участь у тендері. Як зазначив куратор Академії Beetroot Денис Сергєєв, у вимогах було розписано, що за три місяці навчання мають пройти 60 осіб. «Але ключовим було те, що ми повинні допомогти випускникам працевлаштуватися. Не тільки в себе, а і в інших компаніях».
Бажаючих потрапити на курси виявилося багато. «У Полтаві на програму зареєструвалося 149 осіб, а в Одесі — 280. З них відібрали 60 слухачів. Після закінчення навчання в полтавському офісі одразу отримали роботу п’ять чоловік, а в одеському — двоє. Решті ми допомагали потрапити на стажування в інші ІT-компанії», — розповів Денис.
Під час відбору студентів на курси наявність спеціальних знань для написання сайтів не було головним критерієм. «Досвід засвідчує, що відчутного результату добиваються не ті, хто більше знає на початку навчання, а ті, хто може й готовий приділяти багато часу для проходження курсу. Також дивилися на мотивацію: чи розуміє претендент, навіщо йому потрібні ці знання, і яких результатів він прагне досягти. На основі цих критеріїв ми й добирали слухачів на програму ПРООН», — зазначив куратор Beetroot academy.
До програми навчання входить курс міжособистісного спілкування і кар’єрного консультування. Це була одна з умов ПРООН. Викладач цього курсу HR-менеджер Beetroot Resources у Полтаві Тетяна Бойченко розповіла, що багато слухачів сприймали його як другорядний. Але, незважаючи на великий обсяг навчання за HTML/CSS, студенти намагалися не пропускати заняття. Бо в сучасних ІT-компаніях важливо не тільки, що ти можеш робити, а і як ти бачиш себе членом команди компанії.
Для викладача Олексія Калюжного це був уже четвертий набір слухачів, яких він навчав створенню сайтів. Фахівець відзначив, що в слухачів із групи переселенців було видно бажання навчитися. «Незважаючи на те, що курс був безплатний, у студентів виявлялися великі цілеспрямованість і мотивація, що відрізняли їх від платних груп. Усі починали навчання практично з нуля й за короткий строк — три місяці — їм удалося охопити знання, необхідні для влаштування на роботу в ІT-компанію», — розповів Олексій.
Аналогічні курси навчання проводяться й іншими компаніями в Україні. Деякі з них надають можливість вчитися віддалено. У Полтаві та Одесі навчання велося в офісі, й деякі студенти спеціально переїжджали на час навчання з Ізюма й Бахмута (колишній Артемівськ).
На запитання: «Чи буде новий набір переселенців?», представник ПРООН Надія Тимошенко відповіла, що поки це не планується, а реалізовуватимуться інші програми підтримки для внутрішньо переміщених осіб.

Полтава.

 

 

Переселенці під час проходження курсу отримали знання, необхідні для працевлаштування в ІT-компанію.

Фото автора.