Народному депутату Ігорю Гузю та його помічникам на міжнародному пункті пропуску «Дольськ—Мохро» відмовили у в’їзді до Республіки Білорусь. Інцидент стався 25 квітня майже о 16-й годині. Білоруські прикордонники повідомили, що підставою для заборони в’їзду до Білорусі є подання з боку відповідних органів Російської Федерації.

Нагадаємо: Ігор Гузь є заступником голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах та членом української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

У рамках робочої поїздки до Білорусі Ігор Гузь планував зустріч із батьками окремих білоруських добровольців, що воюють за Україну на Донбасі. Також була запланована низка зустрічей із дипломатичною службою Посольства України в Республіці Білорусь та представниками української діаспори й опозиційних сил.

— Нас зупинили на пункті пропуску прикордонники, згодом прибули працівники КДБ та інших «компетентних органів». Провели обшук автомобіля, а в паспорт зробили відмітку «в’їзд заборонено». Аргументували, що це вимога Російської Федерації, — прокоментував подію Ігор Гузь.

Волинська область.