Ситуація на кордоні України з Росією залишається напруженою. За словами помічника голови Держприкордонслужби Олега Слободяна, незважаючи на комплекс інженерно-технічних робіт, спрямованих на захист кордону, незаконний трафік зброї на територію Донбасу продовжується.


«Існує стійка мережа постачання вантажів на тимчасово окуповані території в районі населеного пункту Куйбишеве. Відомо, що спеціально сформовані російські колони рухаються невеликими групами (по три автомобілі в кожній) з інтервалом у два кілометри. Перетин державного кордону здійснюється у нічний час через понтонну переправу, яка обладнується безпосередньо перед проходженням колони, а потім відразу демонтується», — повідомив Слободян.


За його словами, черговий гумконвой, який Москва відправила на окупований Донбас, знову виявився напівпорожній.


«Більшість автомобілів заповнені наполовину, що свідчить про показовість цієї акції. У 84 автомобілях — консерви та інші харчові продукти, у 7 авто — медикаменти, у 5 — мотопомпи та у одному — автозапчастини», — розповів представник Державної прикордонної служби.


До речі


Для покращення стану кордону з держбюджету було виділено 400 мільйонів гривень. За 2015 рік та перший квартал 2016-го в межах Чернігівської та Харківської областей обладнано понад 230 км протитанкових ровів, 45 км контрольно-слідової смуги, майже 103 км рокадних доріг та 75 км захисної огорожі. Встановлено спостережні вежі, а також облаштовано опорні пункти для особового складу та захисні споруди для пасажирів у пунктах пропуску.