Із початку доби (дані на 26.04) бойовики кілька разів відкривали вогонь із гранатометів і стрілецької зброї по позиціях ЗСУ в Авдіївці та Станиці Луганській, повідомив спікер прес-центру штабу АТО Віктор Шубець.
Днями на підконтрольному бойовикам залізничному вокзалі в Ясинуватій за чотири години спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ чули 191 вибух невстановленого походження й черги із крупнокаліберного кулемета, передає прес-служба місії.
Учора на брифінгу спікер адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник констатував порушення противником режиму тиші по всій лінії «луганського» фронту — у Станиці Луганській, Щасті, на Бахмутській трасі й у Попаснянському районі. За його словами, окупанти традиційно активізуються надвечір. «Голосно» поводилися проросійські незаконні збройні формування на маріупольському напрямку — майже 30 обстрілів. А в Мар’їнці бойові дії велися понад десять годин. Сили АТО не раз відкривали вогонь у відповідь.
Наша розвідка підтвердила перебування чергових штатних підрозділів збройних сил РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Зокрема, в Донецьку помічено підрозділ спецназівців 24-ї ОБрСпП (Новосибірськ), у Новоазовську — майже роту спецназу 45-ї ОБрСпП (Кубинка). У населених пунктах Сміливе, Кіровськ і Первомайськ відзначена наявність у бойовиків мобільних комплексів радіоконтролю Свет-КУ. Крім того, російське міноборони поставило терористам 25 квітня: 200 тонн пально-мастильних матеріалів (у Ровеньки), 48 платформ залізничного ешелону з 70 одиницями бронетехніки (у Луганськ). У цей же день на донецькому напрямку фронту було ліквідовано одного і поранено двох бойовиків гібридної армії РФ із ново-азовського та донецького «гарнізонів».
Тим часом у районі 
аеродрому «Джанкой», який розміщений в окупованому Криму, російський спецназ відпрацьовує захоплення найбільш важливих військових і цивільних об’єктів на території південних регіонів України. Про це інформує прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ).
«Під час тактико-спеціального тренування груп спеціального призначення ЗС РФ (до 30 людей) відпрацьовувалося десантування з вертольотів парашутним способом з метою захоплення й утримання об’єктів умовного противника», — йдеться в повідомленні.
Зокрема, використовувалися парашутні системи типу «крило», що дають змогу здійснювати приземлення в обрану точку десантування, в тому числі в умовах обмеженої видимості й за наведенням по радіомаяку.
«Район проведення заходу відповідає фізико-географічним умовам Херсонської та Миколаївської областей», — підкреслює розвідка.