«Грай у регбі» — цій програмі, котра розрахована на масовий розвиток цього чудового олімпійського виду спорту, вже три роки. Її ініціатор Міжнародна федерація регбі (FІRA) виділяє чималі кошти на популяризацію задуманого. В орбіті цього заходу опинилася й наша країна.


В регбі 5х5 грають хлопчики та дівчатка в Одесі, Харкові, Івано-Франківську. А оце нещодавно до справи прилучилися і в столиці. За інформацією від міської федерації регбі, десять шкільних команд із Голосіївського району взяли участь у пілотному проекті. На полі стадіону ДЮСШ № 16 Кубок Голосієва виборювала сотня школярів. Причому команди були змішані, з дівчаток і хлопчиків.


Учасників турніру привітали перший заступник міністра молоді та спорту Микола Даневич, голова Голосіївської районної державної адміністрації в місті Києві Наталія Бондар, президент ФРУ Євген Баженков, голова столичної федерації Георгій Джангірян.


А перемогу здобули команди 136-й школи. На яскравому закритті турніру лауреати отримали красиві кубки, дипломи, спеціальні призи, регбійні м’ячі, солодощі, соки. А дівчаткам-учасницям вручили букети.


Одне слово, захід удався на славу. Є надія, що і в інших районах міста організують такі турніри.


Олександр ЛИПЕНКО, майстер спорту.