Плавання. Лідери української збірні Дарина Зевіна, Андрій Говоров і Михайло Романчук змагатимуться на турнірі в італійському курортному місті Ліньяно.


30 квітня й 1 травня за призовий фонд в 150 тисяч євро змагатимуться збірні Великої Британії, Франції, Італії, а також команда клубу «Енергетичний стандарт», за яку виступатимуть також наші зірки.


Крім українців, у складі клубу — суперзірка з Угорщини Катінка Госсу — 11-разова чемпіонка світу на прізвисько Залізна Леді. 26-річна спортсменка, переможниця Кубка світу чотирьох останніх років і краща плавчиня світу за версією Міжнародної федерації FІNA двох останніх сезонів, не має у своїй колекції нагород тільки одного турніру — Олімпійських ігор.


Турнір у Ліньяно має статус відбіркового на Ігри в Ріо-де-Жанейро. Хоча для Госсу і для названих українських лідерів питання потрапляння на Олімпіаду вже вирішене. Зевіна має ліцензії на дистанціях 100 і 200 м на спині, Андрій Говоров — на 50 м вільним стилем, а Романчук — на 1500 м вільним стилем.


Почали з сенсації


Баскетбол. Чемпіонат України ФБУ. Плей-оф. Фінальна серія. Перший матч. 25 квітня.


«Хімік» (Южне) — «Динамо» (Київ). 77:79 (20:13, 21:18, 14:25, 22:23).


На прес-конференцію після матчу, в якому южненці не втримали перевагу в 17 очок, прийшов не їхній тренер Олег Юшкін, а його асистент Віталій Степановський.


Одразу з’явилася інформація, що після поєдинку Юшкіна відправили у відставку. Хто очолить команду на час серії, невідомо, однак є припущення, що це буде сам Степановський.


Олег Юшкін очолив «Хімік» минулого літа і привів команду до перемоги в Кубку України і до чвертьфіналу Кубка Європи ФІБА.