Центр допомоги дітям «Отчий дім» відкрився після ремонту у Покровську (Красноармійську). За рахунок ПРООН та уряду Японії тут замінили комунікації та вікна, полагодили дах, а також обладнали додаткові класи для занять. Загальна вартість проведених робіт — 2,3 млн. гривень.

Заклад розрахований на дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Нині тут отримують допомогу 35 підопічних віком від шести до 18 років. Після ремонту у приміщенні додатково добудовано 200 квадратних метрів, тож якість соціальної роботи покращиться.
«Ми знаємо, що в цьому закладі дітям ніколи не бракувало душевного тепла і підтримки. Сподіваємося, що тепер, у нових комфортних умовах, навчатися їм буде теж весело і легко», — зазначив під час відкриття центру керівник проекту ПРООН «Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях» Юрій Савко.
Загалом протягом минулого року в Донецькій та Луганській областях коштом ПРООН та уряду Японії було відновлено 19 об’єктів соціальної інфраструктури. Серед них — лікарні, реабілітаційні центри, навчальні заклади. Днями у Святогірську відкрився останній об’єкт, реконструйований у рамках програми, — Центр допомоги сім’ї, людям похилого віку та захисту жінок. У реконструйованому закладі дорослі та діти зможуть отримувати послуги психолога, юриста, відвідувати тренінги та гуртки.
«Відбираючи об’єкти для відновлення у рамках цього проекту, наші фахівці відвідали понад 100 закладів соціальної інфраструктури в Донецькій і Луганській областях. Необхідність створення такого центру у Святогірську була очевидною з перших днів. Адже за великого напливу вимушених переселенців доступ до соціальних послуг тут виявився дуже обмеженим», — сказав Юрій Савко.
Центр розмістився на базі міської поліклініки, яка не працювала протягом кількох років. Тепер, коли місто прихистило чимало родин переселенців, які мешкають на базах відпочинку, потреба в медичних послугах значно зросла. Загальний бюджет проведених робіт становить 4,2 мільйона гривень.

Довідково 

У Донецькій області допомогу дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, крім закладів комунальної власності, надають чотири центри, створені благодійними фондами та громадськими організаціями. Такі центри розраховані на 158 місць. Упродовж 2015 року в них перебувала 171 дитина.

 

 

Відремонтована будівля дитячого центру у Покровську.

 

 

На відкритті центру у Покровську виступили вихованці закладу. 

 

 

Юрій Савко (праворуч).

Фото надані Програмою розвитку ООН у Донецькій області.