На Полтавщині співробітники фіскальної служби, СБУ та прокуратури затримали організаторів конвертаційного центру, через який здійснювалися багатомільйонні оборудки з готівкою.

 

Для прикриття своєї незаконної діяльності спритники зареєстрували понад два десятки фіктивних підприємств. Саме через такі "конверти" вони надавали послуги підприємцям, які займаються сільськогосподарським бізнесом, із переведення безготівкових коштів у готівку. Для прикриття, звісно, імітувалася оплата за виконання певних робіт, реалізацію товарів тощо. За своє "посередництво" зловмисники одержували 10--12 відсотків від "прокручених" у такий спосіб сум.

 

Про масштаби їхньої діяльності на Полтавщині й у двох сусідніх областях свідчить хоча б той факт, що під час затримання та обшуків оперативники, крім 21 печатки, "чорнових" документів і оргтехніки, просто з сумок (на знімку), салонів машин і помешкань вилучили готівку на суму 5,3 мільйона гривень. Водночас, за попередніми даними, фінансові шахраї встигли "проконвертувати" понад 75 млн. грн. При цьому фактичні втрати бюджету становили 14 млн. грн. За сприяння в умисному ухиленні від сплати податків у великих розмірах зловмисникам доведеться відповідати.

 

Фото надане
відділом комунікацій
Головного управління ДФС у Полтавській області.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України